Благодарение на вече достъпните дигитални технологии, днес имате достъп до същите високо прецизни апарати за кръвно налягане, които лекарите използват. Реално, резултатите които вие отчитате могат да помогнат на медицинско лице да постави диагноза, просто защото, за разлика от тях, можете да правите многократни измервания у дома за дълъг период от време. Вземайки решение, кой апарат за кръвно налягане да купите, трябва да имате предвид няколко фактора около вашите нужди и начин на живот.
 

Формата на ръката Ви

В случай, че обиколката на горната част на ръката (над лакътя) ви е в рамките на 17 – 42 см, може да помислите за апарат за кръвното налягане над лакътя. Типът апарати за над лакътя  често има по-широка гама от функции, като например по-голям LCD дисплей. В допълнение, може да потърсите и апарата с маншет Intelli Wrap на OMRON, който осигурява точност от 360 градуса независимо от това как е поставен маншетът около ръката ви. Ако обиколката на горната част на ръката ви е по-голяма от 42 см, апарат за китката може да се окаже по-добър вариант за Вас. Маншетите на този вид апарати обхващат китка между 13,5 см и 21,5 см. Някои OMRON апарати за китка са клинично валидирани за употреба при затлъстяване.
 

Вашият дневен ритъм: забързан или спокоен

В случай, че пътувате често, трябва да потърсите компактен, лек апарат за кръвно налягане, който лесно можете да хвърлите в чантата си като OMRON EVOLV  или от типа апарати за китка. За тези, които не пътуват толкова често или предпочитат да измерват кръвното си налягане у дома, традиционните апарати за кръвно налягане са добър вариант. Тези апарати са лесни за използване, благодарение на големия си дисплей и бутони.

 

Данни за здравето на едно място

Някои апарати за кръвно налягане могат да прехвърлят вашите показания на смартфона Ви (известен като “свързан”). С приложението „OMRON connect“ можете да следите напредъка си, да споделяте резултатите с Вашия лекар и да получите по-дълбоко разбиране за здравето си с течение на времето. Тези свързани устройства се препоръчват за тези, които трябва да следят внимателно кръвното си налягане и да го проследяват с течение на времето, като пациенти с диабет и бременни жени, както и хора, които започват ново лечение, и хора, чиито показания често варират в кабинета на лекаря и у дома (хипертония на бялата престилка  и маскирана хипертония ).
 

Основни условия

Някои основни състояния като диабет, бременност и затлъстяване могат да ви изложат на риск от сърдечни заболявания и може да изискват от вас редовно да следите кръвното си налягане. Важно е да измервате кръвното си налягане с помощта на монитор, който е клинично тестван и валидиран от медицинско общество, като например Европейското общество за хипертония, за използване в специфични условия за точни резултати.